Supervisiedagen

1-daagse Supervisiedagen

Supervisie en vlieguren maken

Tango van de ikken Als je minimaal een basistraining Voice Dialogue hebt gevolgd kun je als trainer of coach verder inspiratie opdoen tijdens een supervisiedag in Amsterdam of Otterlo. Onder begeleiding van Lex en/of Berry.

Deze supervisiedagen bieden verdieping in verschillende aspecten van ervaringsgericht werken met Voice Dialogue in coaching en training. Zowel theoretisch als praktisch. De individuele leerwensen van de deelnemers staan centraal. Dus elke dag is verschillend. Wellicht wil je nog extra vlieguren maken op het gebied van Voice Dialogue, Voicedrama of Speels coachen. Of wil je een andere spelvorm begeleiden of ondergaan. Of heb je andere wensen. We kunnen ook een demo geven, je kunt een sessie bij ons ondergaan. Ook toepassingsvragen zijn welkom.

Naast onze open supervisiedagen is er voor een groep professionals de mogelijkheid om ons apart in te huren. Om je verder te bekwamen in jouw vak. Dat kan plaatsvinden in Amsterdam of Otterlo, óf op onze mooie locatie op Ibiza. Je kunt natuurlijk ook zelf een locatie voorstellen. Aantal dagen en prijs in overleg.

Praktische informatie

Wanneer?
Wij zijn apart in te huren voor een groep professionals, als je zelf een groepje geformeerd hebt van minimaal 4 mensen
Aantal deelnemers: 4-12
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Opleiders: Lex Mulder en/of Berry Collewijn
Plaats: In overleg. Je eigen lokatie of Amsterdam | Otterlo (Veluwe)
Investering: in overleg, afhankelijk van aantal deelnemers

Wij zijn ook apart in te huren voor een groep professionals.

Betaling en voorwaarden

Betaling op rekening NL43ABNA 061.12.70.021, ten name van Collewijn/Mulder opleidingen te Amsterdam, o.v.v. ' supervisiedag’. Je bent ingeschreven zodra je je via de site hebt opgegeven, akkoord bent gegaan met de voorwaarden en bevestiging hebt gekregen dat je op de lijst staat. Vervolgens betaal je de helft van het bedrag. Zes weken vóór de training betaal je de tweede helft van het bedrag.

› Lees verder de algemene voorwaarden

› INSCHRIJVEN

of bel 06 - 21 80 55 86

Meer vragen? Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar Berry Collewijn op 06 - 21 80 55 86 of mailen naar info@berrycollewijn.nl

Tango van de ikken, Bindingspatronen in Voice Dialogue

Je bestaat uit meerdere ikken. Als je iemand ontmoet, zijn het niet twee personen die elkaar tegenkomen, maar twee groepen subpersonen. Probeer je maar eens voor te stellen hoe dat eruit ziet. De ene verzameling ikken die een andere verzameling ikken tegenkomt. In een relatie lijkt het of beide personen geen controle over de situatie hebben en wordt er met hen aan de haal gegaan door de subpersonen. Dit noemen we 'Bindingspatronen'.

Voice Dialogue in relatiesMet Voice Dialogue kan je op een heel nieuwe manier naar relaties kijken: je neemt je ikken immers mee in je relatie met de ander. Als basis dient het nieuwe boek van Berry: ‘De tango van de ikken’, Voice Dialogue in relaties. We gaan dieper in op de interactie van de ikken in de (intieme) relatie en er wordt verduidelijkt welke subpersonen daarin een rol spelen, ook wordt uitgelegd waarom je zo kwetsbaar in deze interactie bent en hoe jij (of je cliënt) dat kunt hanteren. Naast de theorie van Voice Dialogue komen ook andere hedendaagse theorieën en inzichten aan bod m.b.t. het thema – waaronder die van Bowlby (Hechtingstheorie: bindingsangst en verlatingsangst), Sue Johnson (Emotionally Focused Therapy) en Brené Brown (‘De kracht van kwetsbaarheid’). We maken een vertaalslag van deze theorieën naar de Voice Dialogue methodiek.

Je leert met behulp van de theorie van de bindingspatronen te kijken naar wat positief en negatief gebeurt in relaties. Zowel tussen geliefden, vrienden, familie als op de werkvloer. Je maakt 'vlieguren' om er mee te werken. Je leert het toe te passen in coaching (individueel en relatie) en mediation. Verder krijg je inzicht in hoe het komt dat jij of je cliënt steeds met bepaalde mensen moeite heeft. Waardoor ontstaan er conflicten? Hoe werkt dat bij jou als coach met betrekking tot bepaalde cliënten?

Voor wie?

Voor ervaren coaches en trainers die al enige achtergrond in Voice Dialogue hebben. (3-daagse basistraining bij ons of elders). Je wilt meer inzicht krijgen hoe je met Voice Dialogue kunt werken in relaties. Zowel in werk- als persoonlijke relaties. Je wilt de Bindingspatronen gaan toepassen in je eigen praktijk.

› Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue: module 2

Literatuur

› Tango van de ikken’, Voice Dialogue in relaties
Auteur: Berry Collewijn

Archetypen, o.a. de Patriarch en Matriarch

'Archetypen'

Archetypische subpersonen zijn eeuwenoude stemmen die nog steeds in ieder van ons doorklinken. Zoals je 'Innerlijke Patriarch', die ons sinds mensenheugenis vertelt hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Of je 'Innerlijke Matriarch', een archetypische moeder, de feministe van het eerste uur. Denk ook aan goden en godinnen zoals Aphrodite, die het sensuele in je vertegenwoordigt.

Archetypen – de term is van Carl Jung – vertolken onze collectieve beelden over vaderschap, moederschap, liefde, strijd, de bron van het leven, enzovoort. Deze beelden zijn universeel en van alle tijden. Alle archetypen vertegenwoordigen een oerkracht en kunnen in je verstoten zijn of juist primair. Zij vormen de bron van de subpersonen.

In de tweede module van de opleiding: Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue in coaching en training ga je deze archetypen herkennen bij je cliënt en jezelf. Je leert hoe je deze kanten kunt faciliteren. We concentreren ons vooral op het archetype van de Patriarch, de Matriarch en Aphrodite. Je krijgt tevens zicht op je eigen eeuwenoude systeem van waarden en normen.

Voor wie?

Voor ervaren coaches en trainers die al enige achtergrond in Voice Dialogue hebben. (3-daagse basistraining bij ons of elders). Je wilt meer inzicht krijgen hoe je met deze Archetypen in Voice Dialogue kunt werken. En je onderzoekt je eigen eeuwenoude familiepatroon van waarden en normen, zoals doorgegeven door je ouders en grootouders.

› Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue: module 2

Spelen met psychologische trainingsmodellen

Tekening psychologische trainingsmodellen

Psychologische modellen zoals het Kernkwadrant, Teamrollen van Belbin, Situationeel leidinggeven, R.E.T of Roos van Leary beklijven beter als je ze als trainer speels tot leven weet te brengen.

Kernwoorden hierbij zijn; fun! doen! experimenteren! lef! In plaats van er over te praten leer je je deelnemers of coachee het te ervaren. Je leert te werken met het dramatiseren van psychologische modellen in groepstrainingen en in individuele coaching. Tijdens de vierde module van de opleiding Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue in Coaching en Training gaan we een aantal van deze werkvormen demonstreren.

Voor de trainer

  • Hoe hou ik de hele groep actief?
  • Hoe leer ik zelf te durven spelen in mijn training?
  • Hoe blijf ik uit het praten over traditionele psychologische modellen en laat ik deelnemers vaardigheden ervaren en oefenen?
  • Hoe zet ik abstracte begrippen om in concreet gedrag?
  • Hoe krijg ik meer energie uit mijn trainingen?

Gebieden

Persoonlijke effectiviteit: (Leary, RET, Kernkwadrant, Covey; pro-actief en cirkels van invloed)
Leiderschap: Belbin teamrollen, de Bono, SWOT analyse, Sit leidinggeven.

› Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue: module 4

Masterclasses op Ibiza

Op aanvraag zijn wij in te huren voor een groep professionals die zich verder willen bekwamen in hun vak. Dat doen we op onze mooie locatie in Ibiza. We gaan dan in op verschillende aspecten van Voice Dialogue, Psychodrama, Voicedrama en Speels Coachen. De dagen zijn gericht op jouw verdere professionele ontwikkeling als coach/therapeut of trainer. Je maakt kennis met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

› Lees meer over de Masterclass Ibiza

› Huis huren op Ibiza? Lees meer

Terug naar boven