Kennismaken met Voice Dialogue, Psychodrama en Dramatische werkvormen: m.m.v. Theater van de Ikken

Op aanvraag in te huren

Voor oud-deelnemers en mensen die geïnteresseerd zijn in 'Speels coachen en trainen' en de laatste ontwikkelingen hierin. We sluiten af met 'Het Theater van de Ikken’.

‘Het Theater van de ikken’ is een theatrale presentatie over Voice Dialogue. De eerste Nederlandse theatervoorstelling waarbij je op een toegankelijke, theatrale en interactieve manier kunt kennismaken met Voice Dialogue. Informatief en onderhoudend. De presentatie is een speelse introductie tot de theorie van de 'Psychologie van de ikken'. Inclusief muzikale intermezzo’s. Het Theater van de ikken is mede gebaseerd op het boek 'Ik ken mijn ikken', sub-titel: 'Ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue', waarvan Berry Collewijn co-auteur is.

Workshops

Je kunt op de dag twee workshops volgen van ieder 1,5 uur. Ter plaatse maak je je keuze.

Workshop 1: Kennismaken met Voice Dialogue (o.l.v. Lex Mulder/Berry Collewijn)

Voice Dialogue is een effectieve methode die je in staat stelt je innerlijke drijfveren en motieven beter te leren kennen. Iedereen heeft verschillende 'ikken' ofwel 'subpersonen' die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Zo krijg je meer inzicht in je gedrag en dat van anderen. Zo wordt onder meer helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en anderen juist niet. Een leerzaam en boeiend feest van herkenning! In deze workshop maak je kennis met de methodiek van Voice Dialogue en er wordt ingegaan op vragen van de deelnemers. Wij geven een demo van een Voice Dialogue sessie.

Workshop 2. Speels coachen en trainen (o.l.v. Lex Mulder)

Training en coaching verlevendigen met spel! Spel- en Dramatechnieken vormen een bijzondere invalshoek om vragen uit het dagelijkse leven te belichten. Deze technieken vinden hun oorsprong in het Psychodrama van Moreno en de Voice Dialogue methode. De synthese ervan blijkt heel effectief te zijn in trainingen en in coaching. In deze interactieve presentatie maak je kennis met een aantal uitgangspunten, technieken en werkvormen van deze inspirerende aanpak.

Workshop 3. Theaterinterventies faciliteren (o.l.v. André Witbreuk en Arjan Kindermans)

Bij steeds meer veranderingsprocessen, heidagen, trainingen en opleidingen, worden theater-werkvormen gebruikt om een (vaak wat grotere) groep deelnemers actief te betrekken, ervaringsgericht te laten leren en/of om veranderingen concreet te maken. Veel trainers en veranderaars komen vroeg of laat in zo’n situatie en willen de mogelijkheden van dergelijke werkvormen graag optimaal benutten. En als je dat allemaal al wist heb je in elk geval waarschijnlijk veel gelachen.

› Meer info over Lex, André, Arjan, Elvira en overige medewerkers

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar subpersonen in zichzelf beter wil leren kennen en/of beroepsmatig met de Voice Dialogue-methode of dramatechnieken wil werken.

Data & tijd

In overleg in te huren als je een groep hebt van min. 20-80 personen.

Locatie

De Toneelmakerij, Lauriergracht 99-C, 1016 RJ Amsterdam

Prijs

In overleg.

› Aanmelden voor Theater van de Ikken

Vragen?

Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar Berry Collewijn
op 06 - 21 80 55 86 of mailen naar burobeer@planet.nl

› Medewerkers Theater van de ikken

Terug naar boven